srijeda, 27. srpnja 2016.

Čudasna svojstva košpica kajsije

O djelotvornosti vitamina B17 u liječenju raka govorilo se još u praistorijskom Egiptu, ali nikada ništa zvanično nije bilo dokazano. Prvo sistematsko proučavanje vitamina B17 datira sa početka prošlog vijeka, kada je hemičar Bohn naveo primjer da se tokom destilacije vode od gorkih badema, oslobađa hidrocijanična kiselina koja ubija ćelije kancera.
Ali pošto se istraživanje smatralo nepotpunim, ubrzo je ova hipoteza naišla na zabranu od strane države. Poslednjih 35 godina, razne farmaceutske kompanije su pokrenule inicijativu detaljnijeg ispitivanja uticaja vitamina B17.

Dr. Ernst Krebs je postavio šemu dejstva vitamina B17 i zajedno sa dr Džonom Ričardsonom iz San Franciska, dokazao da vitamin B17 100% onemogućava formiranje raka i ubijanje postojećeg. Ovaj antikancerogeni faktor poznat je kao "Laetril terapija". Najveća koncentracija ovog vitamina pronađena je u košpicama kajsije.
Ukoliko jedete sedam košpica kajsije na dan, nikada nećete dobiti rak, dok svakodnevno unošenje B vitamina direktno kroz jednu narandžu, neće imati to dejstvo.
Košpice kajsije sadrže najveću koncentraciju vitamina B17 na planeti. U njegovom molekulu se nalaze dve jedinice šećera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobađaju, nailazeći samo na maligne ćelije. Kancerogenoj ćeliji je šećer neophodan za rast i održavanje. Ona je bogata enzimom betaglikozidazom i u spoju sa cijanidom i benzadelhidom iz jezgra stvara vrlo otrovno jedinjenje hidrocijanid (HCN). Tako se ćelija raka truje i uništava.
Enzim betaglikozidazon se u ostalim, zdravim, ćelijama tela nalazi u izuzetno malim količinama, pa praktično ne dolazi do trovanja zdravih ćelija organizma.
Rak voli šećer, a cijanid u jezgru košpice upravo je okružen njime. Rak jede šećer, ali truje se cijanidom. Vrlo je važno da se ćelije raka navedu da jedu samo šećer sa cijanidom i da unošenje svakog drugog šećera treba eliminisati.
Vitamin B17 ne sastoji se samo u košpicama kajsija, već ga ima u gorkom bademu, grašku, košpicama šljive, jabuke, nektarine, kruške, trešnje, limuna, kupina, malina, jagoda i drugih. Drvo gorkog badema je zabranjeno u SAD.
Koliko količine košpica je neophodno da unesemo u toku dana? Savetuje se da prvo izmerite telesnu temperaturu, potom podelite sa 2.5 i dobićete potrebnu dnevnu dozu košpica. Optimalna količina predstavlja oko 13g. Prodavnice ne prodaju sirove košpice kajsije, ali zato je Uprava za kontrolu lekova i prehrambenih proizvoda (FDA) poslednjih godina izdejstvovala da vitamin B17 bude i tamo dostupan.
Takođe, vitamin B17 možete nabaviti u obliku tableta, gde se jedna ili dve tablete (100mg) smatraju prihvatljivom zamenom.
Izumitelj vitamina B 17 ističe da minimalno 7 košpica na dan ili 1 do 3 tablete na dan onemogućavaju pojavu raka u telu tokom celog životnog veka.

Dovoljno je samo da košpice dobro sažvaćete i natopite pljuvačkom, i neka odstoje malo u ustima, pa onda progutati. Košpice se mogu jesti u kombinaciji sa medom i sosom od jabuka.
Kada je reč o kancerogenom tumoru, u skoro svim slučajevima u kojima se konzumirao vitamin B17 , rak se smanjio. Postojala je dilema da li nastaviti sa hemoterapijom ili posvetiti se samo lečenju vitaminom B17. Rezultati su pokazali da oni koji su nastavili sa hemoterapijom su imali loš završetak. Ipak, lekari savjetuju oboljele pacijente da nastave kombinaciju hemoterapije i vitamina B17, što se danas smatra njihovom najvećom greškom. Maligni tumori su samo malim dijelom kancerogeni. Kada kancerogeni deo izumre, tumor se smanji samo za onaj dio koji je bio kancerogen.

Nema komentara:

Objavi komentar