utorak, 28. lipnja 2016.

Kako prirodno izbijeliti zube?

Za blistav osmijeh donosimo vam nekoliko savjeta kako prirodno izbijeliti zube...

Da li biste li željeli imati lijepe i bijele zube, bez da potrošite puno novca na skupe stomatološke intervencije? Složit ćete se da je lijep osmijeh nešto najljepše što karakterizira svaku damu, a kako biste imali baš takav osmijeh koristite slijedeće prirodne lijekove – oni vam mogu pomoći da vaši zubi budi bijeli i lijepi...


Soda bikarbona i limun - Smjesa sode bikarbone i limuna prirodni je izbijeljivač zuba, ujedno vrlo jeftin i jednostavan za napraviti. Ovo je omiljeno prirodno sredstvo za izbjeljivanje zuba poznatog doktora Oz-a. Za smjesu je potrebno nekoliko žličica sode bikarbone i limunovo sok (dovoljno da bi se formirala ujednačena smjesa). Ovom smjesom namažite zube u debelom sloju i ostavite da djeluje 1 minutu (ne više), a zatim isperite zube. Ova smjesa je potpuno prirodna i možete ponavljati postupak izbjeljivanja nekoliko puta tjedno.  
Pasta za zube s jagodama - Približava se sezona jagoda (koje prati “dobar glas” da izbjeljuju zube, zbog malinske kiseline koju sadrže). Pastu za zube od sode bikarbone i jagoda možete napraviti sami i koristiti je za svakodnevnu oralnu higijenu (soda bikarbona će dodatno izbijeliti zube i izbjeći ćete kemikalije iz industrijskih pasti). Budući da ne sadrži konzervanse, pohranite je u hladnjak i potrošite u roku od sedam dana.

Potrebni sastojci za izradu paste:

    2 žlice sode bikarbone
    10-tak jagoda
    Voda (po potrebi)

Jagode i sodu bikarbonu, s malo vode, izmiksajte u blenderu. Dodajte dovoljno vode dok se ne formira gusta smjesa, slične konzistencije poput paste za zube. U pastu možete dodati i druge biljne sastojke, po želji (na primjer prah neem-a, koji sprječava nastanak karijesa i izbjeljuje zube ili nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca, mente ili kadulje koji čuvaju zdravlje desni). Pohranite pastu u kutiju s poklopcem, dobro zatvorite i potrošite najkasnije do sedam dana. Ovu pastu za zube možete koristiti svakodnevno za higijenu zuba.

Kora od banane - Tko kaže da je kora od banane otpad? Slijedeći put kada je budete htjeli baciti, koristite je kako biste njome trljali zube 2 minute. Pustite da stoji petnaestak minuta, a potom zube operite pastom za zube koju inače koristite. Ponavljajte ovaj proces dva do tri puta tjedno. Nakon nekog vremena primijetit ćete vidljivu razliku.
Kako vam kora od banane može pomoći da izbijelite zube? Ona sadrži neke od esencijalnih minerala, kao što su kalij, magnezij i mangan koji prodiru u zube i pomažu u njihovom izbjeljivanju.

Mrkva - Sirova mrkva vrlo učinkovito uklanja zubni plak pa ne bi bilo loše da je što češće grickate. Pored toga, ona učinkovito eliminira bakterije održavanjem kiselo-alkalne ravnoteže u ustima. Osim mrkve, vrlo su učinkoviti i jabuka i celer – bogati su izvor vitamina C koji sprječava oboljenja i upale desni te eliminira bakterije koje uzrokuju neprijatan zadah.



Nema komentara:

Objavi komentar