srijeda, 12. listopada 2016.

Kako urediti malu kuhinju?

Veće nije uvijek bolje, pogotovo kad govorimo o kuhinji. Male kuhinje obično su učinkovitije za rad od velikih. Prostor i dobar dizajn nisu rezervirani samo za velike kuhinje – sve što trebate su neke dobre ideje za uređenje male kuhinje koje će vaš mali prostor učiniti organiziranim, funkcionalnim i lijepim.

 Na kuhinjski zid možete ugraditi magnetnu traku na koju ćete moći postaviti noževe i tako uštedjeti još malo mjesta na radnoj površini. Također možete ostali pribor za jelo držati u košari na radnoj površini, a šalice objesiti na kukice koje ćete postaviti ispod gornjih kuhinjskih ormarića.
Ako na slične kreativne načine pospremite i ostatak posuđa shvatit ćete da imate dovoljno prostora u ormarićima i ladicama za ostale stvari koje su vam u kuhinji najpotrebnije.


Prohodnost kuhinje je drugi faktor na koji trebate obratiti pažnju prilikom uređenja male kuhinje. Ako u maloj kuhinji niste sami, zbog nedostataka mjesta može doći do sukoba i svađa između ukućana. Ukoliko su raspored i prohodnost kuhinje loši, stvari postaju još gore. Ako ne možete otvoriti hladnjak ili vrata pećnice kada to trebate zato što u kuhinji niste sami razmislite o promjeni rasporeda elemenata i poboljšanje njene prohodnosti. Ukoliko imate kuhinju otvorenu s dvije strane razmislite o postavljanju vrata na jednu stranu. Isto tako možete grickalice i mikrovalnu pećnicu postaviti blizu ulaza u kuhinju kako bi ukućani prilikom korištenja istih što manje smetali u kuhinji.
I na kraju estetika. Nema razloga da mala kuhinja ne bude atraktivna. Kako bi učinili prostoriju oku ugodnijom možete bojanjem zidova stvoriti dojam veće kuhinje.

Možete otvoriti kuhinjski zid kako bi vizualno povečali prostor i na mjesto zida postaviti kuhinjski otok kako bi se prostorija činila većom i svjetlijom.
Pretvaranje ormarića u izvlačni dodavanjem kotača daje vam dodatni radni prostor kad vam je potreban, a kad ga ne trebate samo pospremite ormarić.
Iako prostorija neće stvarno biti veća dobit ćete nešto više mjesta, a prostor za jelo preselite s vanjske strane bivšeg zida. Ukoliko rušenje zida nije opcija možete tamne ormariće i zidove obojiti svjetlijim, veselijim bojama kako bi atmosfera u kuhinji bila življa.

Nema komentara:

Objavi komentar