Recept za brzu večeru, vrlo uskusnu i naizgled lijepu. Kada vas iznenade neplanirani gosti, a frižider vam je poprilično prazan, ovo jelo će vas spasiti nelagode, a i dopast će se svima.
- 12 kriški hleba
- (odredite količinu koja vama odgovara)
- 300 g domaćeg kravljeg sira
- 150 g kačkavalja, ako nemate može i sir trapist
- 3 jajeta
- 2 kašike ljutog ajvara
- 150 g suhomesnatog ( bilo čega: parizer, šunka, sudžuka, suho meso...)
- ko želi može i šampinjone iz konzerve preko
- origano
U dublju posudu staviti sir, pa ga viljuškom dobro izmrviti, ili ga
krupno narendajte. Dodati tri jaja, Sjediniti viljuškom, pa krupno
narendati kačkavalj. Suhomesnato (šta imate) iseckati na kockice, pa
dodati u smesu sa jajima i sirom. Ubaciti ajvar i origano (stavite još
začina koje volite) i dobro promiješati. So nije potrebno stavljati ako je sir slan, a ako nije stavite prema ukusu.
Rernu uključiti da se zagreje, na 180 C.
Hleb poredati u pleh, preko papira za pečenje. Na svako parče hleba obilno nanijeti fil. Staviti da se zapeče, oko, 15 minuta.
Poslužiti toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar