četvrtak, 9. lipnja 2016.

Brza večera za neplanirane goste, gotova za 15 minuta

Recept za brzu večeru, vrlo uskusnu i naizgled lijepu. Kada vas iznenade neplanirani gosti, a frižider vam je poprilično prazan, ovo jelo će vas spasiti nelagode, a i dopast će se svima.

  • 12 kriški hleba
  • (odredite količinu koja vama odgovara)
  • 300 g domaćeg kravljeg sira
  • 150 g kačkavalja, ako nemate može i sir trapist
  • 3 jajeta
  • 2 kašike ljutog ajvara
  • 150 g suhomesnatog ( bilo čega: parizer, šunka, sudžuka, suho meso...)
  • ko želi može i šampinjone iz konzerve preko
  • origano 
U dublju posudu staviti sir, pa ga viljuškom dobro izmrviti, ili ga krupno narendajte. Dodati tri jaja, Sjediniti viljuškom, pa krupno narendati kačkavalj. Suhomesnato (šta imate) iseckati na kockice, pa dodati u smesu sa jajima i sirom. Ubaciti ajvar i origano (stavite još začina koje volite) i dobro promiješati. So nije potrebno stavljati ako je sir slan, a ako nije stavite prema ukusu.
 Rernu uključiti da se zagreje, na 180 C. Hleb poredati u pleh, preko papira za pečenje. Na svako parče hleba obilno nanijeti fil. Staviti da se zapeče, oko, 15 minuta. Poslužiti toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar