četvrtak, 9. lipnja 2016.

Knjiga dana: Tajna, otkrijte kako funkcioniše zakon privlačnosti

Dragi pozitivci, predstavljamo Vam prelijepu knjigu autorice Rhonda Byrne “Tajna.” Knjiga i istoimeni film koji je snimljen prema njoj, govore o “Zakonu privlačnosti.”
Definicija Zakona privlačnosti je vrlo jednostavna. Ona glasi ovako: “Slično privlači slično!”. Jasnije rečeno, slična vibracija privlači sličnu vibraciju! Vrlo jednostavno. Zapravo, svaka duhovna stvar je vrlo, vrlo jednostavna ali mnoga bića znaju da ih komplikuju, bez potrebe. Zakon privlačnosti djeluje na osnovu vaših misli i vaših emocija. Čitajući ovu knjigu na najbolji način ćete prepoznati šta ustvari predstavlja Pozitivna energija, pozitivne emocije i pozitivne misli. Biti pozitivan i jasno postaviti životne ciljeve su osnovne teze koje se protežu kroz ovo djelo.


Jack Canfield, pisac, učitelj, životni trener i motivacijskih govornik o Tajni je podijelio svoja viđenja:

Zacijelo se pitate: »Što je Tajna?« Reći ću vam kako sam je ja shvatio. Svi mi djelujemo s beskonačnom moći. Svi vodimo živote prema posve istim zakonima. Prirodni zakoni svemira toliko su precizni da nemamo nikakvih poteškoća kad treba sagraditi svemirski brod, poslati ljudena Mjesec i predvidjeti trenutak spuštanja do u najmanji djelić sekunde. Gdje god se nalazili, u Indiji, Australiji, na Novom Zelandu, u Stockholmu, Londonu, Torontu, Montrealu ili New Yorku, svi mi radimo s jednom jedinom moći. S jednim zakonom. To je zakon privlačnosti!
Tajna je zakon privlačnosti! Sve ono što vam se u životu dogaña vi privlačite u svoj život. Privlačite ga snagom slika u svojemu umu. Snagom onoga što mislite. Privlačite sve ono o čemu razmišljate. »Svaka je vaša misao stvarna – ispunjena silom.« (1834.-1891.)
Najveći učitelji koji su ikada živjeli rekli su nam da je zakon privlačnosti najmoćniji zakon Svemira. Pjesnici poput VVilliama Shakespearea, Roberta Brovvninga i Wil-liama Blakea govore o tome u svojim pjesmama. Glazbenici poput Ludwiga van Beethovena izražavaju tu spoznaju u svojoj glazbi. Umjetnici poput Leonarda da Vincija prikazuju je u svojim slikama. Veliki mislioci kao što su Sokrat, Platon, Ralph Waldo Emerson,Pitagora, sir Francis Bacon, sir Isaac Newton, Johann Wolf gang von Goethe i Victor Hugo zapisali su je u svojim djelima i
učenjima. Imena su im besmrtna, a njihov se legendarni utjecaj osjeća stoljećima. Religije poput hinudizma, hermetičkih tradicija, budizma, judaizma, kršćanstva i islama te civilizacije poput drevnih Babilonaca i Egipćana prenijele su taj zakon u svojim spisima i pripovijestima. Mnogi su ga tijekom stoljeća bilježili u svim njegovim oblicima i možemo ga pronaći u drevnim zapisima. Zapisan je u kamenu 3000. godine prije Krista. Iako su neki ljubomorno čuvali to znanje, uvijek ga se moglo otkriti.
Taj je zakon nastao na početku vremena. Oduvijek je postojao i uvijek će postojati. Taj zakon odreñuje sveukupni poredak Svemira, svaki trenutak vašega života i svako pojedino iskustvo koje u životu doživite. Nije važno tko ste i gdje živite. Svemoćni zakon privlačnosti oblikuje čitavo vaše životno iskustvo, a to čini putem vaših misli. Vi putem vlastitih misli prizivate zakon privlačnosti u djelovanje. Godine 1912. Charles Haanel je zakon privlačnosti opisao kao »najveći i najtočniji zakon na kojemu počiva čitav sustav stvaranja«.

Nema komentara:

Objavi komentar