utorak, 26. srpnja 2016.

Ovo je najbolji način da očistite kuhalo za vodu

Vjerovatno već znate da sirće ima široku primjenu unutar, ali i izvan kućanstva. Ono što je sigurno uklanja kamenac.
S obzirom na to da nije "agresivan" odlična je alternativa nekim skupim, hemijskim sredstvima za čišćenje. Može se upotrijebljavati za čišćenje gotovo svih površina, a ako ga dosad niste htjeli koristiti zbog "neugodnog mirisa" postoji rješenje.
Ovaj jednostavan trik lako će vas navesti da sirće ne odbacite zbog mirisa. Prilikom pripreme za čišćenje, u otopinu ili pastu nakapajte nekoliko kapi limunovog soka. Sirće će odlično ukloniti kamenac, a neće ošteti površinu.
U kuhalo ulijete vodu i alkoholno sirće. Prokuhate i ostavite da odstoji. A možete u kuhalo uliti i samo sirće i blago zagrijati. Ostavite pola sata, nakon toga malo spužvicom istrljajte unutrašnjost kuhala i dobro isperite.
Nekoliko puta još prokuhajte čistu vodu u kuhalu da se ne bi osjetio miris sirćeta. A kako bi ste smanjili stvaranje naslaga kamenca nakon upotrebe iz kuhala uvijek prospite vodu koja vam više nije potrebna.

Nema komentara:

Objavi komentar