nedjelja, 12. lipnja 2016.

Donosimo vam: O kojim stvarima ne smijete pisati javno na facebooku???



Da li ste i vi jedna od onih osoba koje vole da dijele svoje misli na Facebook-u? Pažljivo, u sljedećim slučajevima ipak bi trebalo da se udaljite od računara i dugmeta "Objavi"!

#Kad imate probleme u vezi
Problemi u vezi rešavaju se u vezi. Kenjkajte kao dijete ako morate, ali u privatnosti svog stana. Ne želite da zajednički prijatelji - ili još gore, porodica vašeg partnera - vide da imate nevolje u raju, te krenu da vas bombarduju svojom zabrinutošću ili radoznalošću. Ili da krenu da šapuću o tome iza vaših leđa, i eto većeg problema.
#Kad se žalite na posao ili šefa 
Da li želite da izgubite posao? Zakažite sesiju kukanja sa kolegom koji misli kao i vi, ili se požalite svom momku, ili prosto uradite šta god treba da prebolite činjenicu da ste morali da radite treći vikend za redom. Samo nemojte to da uradite na mjestu koje svako može da skrinšutuje. Ili ste zaboravili da ste prijatelj sa šefom ili direktorom na Facebook-u?
#Kad ste ljuti na nekoga
Čak i ako je post vrlo šifrovan i samo dajete naznaku da se radi o lažljivom bivšem ili užasnoj koleginici, a ne pominjete imene, i dalje govori o vama više nego o onome na kog ste ljuti. Napadanjem drugih ljudi u javnom prostoru kao što je internet učinićete da drugi budu vrlo pažljivi u odnosu s vama, u strahu da ćete isto uraditi i njima kad se ne složite oko nwčwga sa njima.
#Kad imate ekstremistički pogled na osetljivu temu, kao što su religija ili politika
Osim ako zapravo ne želite podgrijanu debatu s nekim ko je suprotnog mišljenja (u tom slučaju ćemo pratiti to pažljivo s zdjelom kokica u ruci, gledajući kako komentari dovode do eksplozije.)
#Kad očekujete pozitivan ishod u vezi s nečim što je još prilično neizvjesno
Možda bolje da ne date naznake o svom predstojećem prvom sastanku? Samo ćete zaintrigirati gomilu ljudi, a ako se ispostavi da je momak budala koju ne biste takli ni štapom, šta mislite, ko će se osjećati kao budala?
#Kad čujete trač za koji ne znate da li je tačan
Uh, ovo bolje da zadržite za sebe i ne doprinosite kolektivnom ludilu na društvenim mrežama. Bez obzira na to da li se radi o traču koji ste čuli u svom sopstvenom društvenom krugu, ili sumnjivim vijestima koje se šire kao šumski požar zahvaljujući drugim korisnicima koji vole da šeruju. (To uključuje i viralne postove kao što je ona poruka o Facebook-ovim autorskim pravima koja je, jednom i za svagda, obmana.)
#Kad radite bilo šta što može da naškodi vašem ličnom brendingu
U dobu smo kad je vrlo važno kako predstavljate svoj život na mrežama, jer će poslodavci nerijetko baciti pogled na sajtove kao što je Faceook da bi procijenili da li kandidat odgovara poziciji. Fotografija na kojoj ispijate tekilu iz flaše može da reflektuje vašu ličnost koja obožava zabavu, ali neće vam pomoći da dobijete posao iz snova u svijetu finansija. Zlatno pravilo: ako mislite da postoji bilo kakva šansa da će se nešto što ste objavili vratiti kao bumerang i jednog dana vas udariti u glavu, nemojte da objavljujete.
#Kad vam nedostaje bivši
Ne, ne, neee, ne sada, baš kad ste ubijedili javnost na Facebook-u da ste ga preboljeli! Prebolite tako i ovaj iznenadi nalet emocija i oduprite se porivu da okačite emotivnu pjesmu sa sve bolnim opisom. Bićete dobro. Pojedite sladoled dok vas ne napusti želja da postujete nešto. 


Nema komentara:

Objavi komentar