petak, 17. lipnja 2016.

Nutricionisti otkrivaju: Najgori dijetni trikovi koje smo čuli

Čini vam se da svaki puta kada odlučite da držite dijetu postane popularan neki drugi dijetni program koji tvrdi da je baš on najzdraviji i da ćete uz njega izgubiti najviše kilograma? Danas smo okruženi sa bezbroj trendova, od dijeta koje zabranjuju masnoće ili ugljenehidrate do onih u kojima se ne konzumiraju mliječni proizvodi. Nutricionisti su otkrili koji su im najgori dijetni trikovi za koje su čuli i nikako ih nemojte držati!

  • Nemojte da jedete nakon 8 sati uveče.Ako vježbate uveče ovo pravilo je potpuno apsurdno. Ako jedete sat ili dva pre spavanja neka vaš zadnji obrok ne prelazi 500 kalorija. Zdrav obrok u sedam, osam ili čak devet sati uveče će vam prijati i neće doneti doatne kilograme. Ako je obrok bogat žitaricama, povrćem i malo proteina slobodno ga pojedite i posle 8.
  • Brže ćete smršati ako jedete manje i vežbate više.Ovaj savet nutricionisti navode kao najgori od svih i i tvrde da je gubljenje kilograma tako lako, cijeli svijet bi bio mršav!
  • Pijte dijetne sokove umesto običnih. Nutricionisti kažu kako su dijetni sokovi zapravo najveći neprijatelj zdravoj težini. Istraživanja su pokazala da redovan unos dijetnih sokova može biti povezan s većim rizikom od dijabetesa tipa 2. Uvek je bolja opcija obična voda ili zeleni čaj.

Izvor.cosmopolitan.rs

Nema komentara:

Objavi komentar