ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

Recept za ljetnu pitu od jabuka koja se ne zaliva


Donosimo vam vrlo jednostavan recept za pitu od jabuka. Kada ga jednom isprobate, uvjeriti ćete se da je ova poslastica idealno rješenje za ove tople dane. 

Sastojci 
  •     500g tankih kora , najbolje su one za baklavu
  •     1,5-2 kg nakiselih jabuka
  •     Orasi sitno nasjeckani  i grožđice (količina po želji)
  •     Šećer, ulje, krušne mrvice
  •     cimet (po želji količina), 1 vanilin šećer
Priprema
   1.  Jabuke ogulimo i izrendamo.  U smjesu dodamo cimet po želji, šećer, orahe, grožđice i vanilin šećer.
  2.  Na radnu površinu stavimo prvu koru , poprskamo je mješavinom mrvica, šećera i ulja, pa stavimo drugu koru i nju isto poprskamo tom mješavinom, pa treću koru. Na nju nanesemo uzdužno smjesu od jabuka koju smo prethodno pripremili na sredinu kore, potom prebacimo jedan kraj kora preko jabuka i urolamo. Gotovu roladu postavimo na tanko pouljen pleh. Postupak ponavljamo i sa ostalim korama dok ih ne potrošimo (od 12 kora 3 rolade). Složene rolade malo pouljimo i pospemo vodom. Rolade pečemo u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
3. Ispečenu roladu pokrijemo poklopcem kako bi omekšala. Sačekamo da malo omekša, te je  isječemo na kusove i pospemo sa šećerom u prahu.  Jabukovaču dobro ohladimo na sobnoj temperaturi,  pa je tek onda smjestimo u frižider. Nakon nekoliko sati vaša jabukovača je spremna za posluživanje.

Nema komentara:

Objavi komentar