utorak, 14. lipnja 2016.

Ricinusovo ulje - sve prednosti za kosu, kožu, nokte...



Ako u pretrazi na internetu ukucate ,,rješenje opadanja kose'' ili ,,oporavak suhe kože'' kao prvu i najbolju preporuku za korišćenje dobićete ricinusovo ulje.
Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose, kože sklone infekcijama, kao zrele kože (budući da umanjuje pojavu bora).
Glavna odlika ricinusovog ulja je mala molekularna težina koja mu omogućava lako prodiranje u kožu. Zbog toga je ovo ulje poželjno sredstvo za hidrataciju kože i kose jer lako ulazi u pore kože i korijjen kose. Primjenom ricinusovog ulja dobićete DUBINSKU hidrataciju ćelija.
Saznajte kako se koristi u njezi kože i kose i kupite svoju bočicu još danas!
Ricinusovo ulje - za kožu
Ulje ricinusa hidrira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Odličan je i kao dezinfekcijsko sredstvo, za manje povrede kože (ogrebotine, ubodi, posekotine…). Direktnim nanošenjem na otvorenu ranu djeluje antimikrobno, te umanjuje svrab i bol.
Takođe, može se koristiti kao prirodni skidač šminke. Osim što ne sadrži nikakave iritirajuće i štetne susptance za kožu, ujedno je i neguje. Pored toga, ono može ubrzati rast trepavica.
Ricinusovo ulje - za kosu
Ovo ulje je za kosu pravi melem! Osim što utiče na njeno ukupno zdravlje, njegova upotreba poboljšava i teksturu i ubrzava rast dlake. Takođe, ricinusovo ulje se smatra najboljim prirodnim sredstvom za podsticanje rasta kose, čak i na mestima na kojima kosa ranije nije rasla. 
Odlično je i za otklanjanje problema sa peruti, a redovnom upotrebom može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (farbanje, minival, izbjeljivanje). Omega 9 masne kiseline, kojih u ovom ulju ima u izobilju, hrane dlaku Iznutra i vraćaju joj prirodnu vlažnost. Blagotvorno je i za tjeme koje takođe trpi posledice hemijskih tretmana.
Preporučuje se da ga nanosite na koren kose prije spavanja. Umasirajte ga nežnim pokretima u kožu temena, stavite plastičnu kesu i ujutru operite kosu na uobičajen način. Ponavljajte proces sve dok ne primetite poboljšanje stanja kose.
Ricinusovo ulje je i odličan regenerator za kosu Nanesite ga na kosu posle uobičajenog pranja. Ovo ulje je veoma gusto, tako da ga je dovoljno naijneti u manjim količinama. Nakon nanošenja, kosu umotajte u topao peškir i ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga kosu dobro isperite.
Ricinusovo ulje pomaže kosi na više načina. Najpre hidrira kosu i vlasište. Pošto ima veliku moć upijanja, osim što oblaže dlaku, prodire i u njenu unutrašnjost i tako joj prenosi hranljive materije i minerale. Tretiranjem ricinusovim uljem, kosa će biti zdravija i mekša.
Ricinusovo ulje - za nokte
Ricinusovo ulje je idealno i za njegu noktiju, jer učvršćuje lomljive nokte, ubrzava njihov rast, i njeguje kožu oko noktiju.
U nekoliko kašika maslinovog ili bademovog ulja ukapajte 10 kapi ricinusovog ulja. Smesu ulja sipajte u staklenu bočicu. Ovim uljem možete negovati nokte svaki puta kada mijenjate lak za nokte, ili svakoga dana (ukoliko ne koristite lak za nokte svakodnevno).

Nema komentara:

Objavi komentar