petak, 1. srpnja 2016.

Brzi zdravi slatkiši od dva sastojka, energetske pločice, zdrave palačinke i najlakši keksići

Želite neki slatkiš koji može da se napravi za tren oka, a da bude ukusan? Upravo to smo pripremili za vas danas.  Ovi recepti ne zahtevaju mnogo vremena niti truda, a za svaku od ovih poslastica trebaće vam po samo dva sastojka.

ENERGETSKE PLOČICE
Potrebno je.
1 šolja urmi bez koštica, nekoliko šaka ovsenih pahuljica
Priprema
Urme natopite u vodi tako da ih voda prekrije, i ostavite da odstoje oko šest sati, ili preko noći. Hurme sa sve vodom ubacite u blender, i dobro sameljite dok smesa ne postane kašasta. Zatim ubacujte šaku po šaku ovsenih pahunjica, i nastavite da mutite u blenderu. Smesa treba da bude prilično mekana i sočna, ali mora da zadržava formu. Oko 4 šake ovsenih pahuljica će biti dovoljno. Zatim to prespite u pleh ili kockastu vatrostalnu činiju, poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati. Uživajte u zdravoj poslastici.

ZDRAVE PALAČINKE 
Potrebno je
1 zrela banana, 2 jaja
Priprema
Prvo dobro umutite jaja, pa ih ubacite u blender zajedno sa bananom. Sve dobro izblendajte, pa od dobijenog testa pravite male, debeljuškaste palačinke.
 
NAJLAKŠI KEKSIĆI NA SVIJETU
Potrebno je
1 zrela banana, 1 šolja ovsenih pahuljica
Priprema
Bananu oljuštite i iseckajte. Ubacite je u činiju, i dodajte ovas, a po želji možete da dodate i suvo grožđe ili brusnice. Sve dobro izgnječite i izmiješajte rukama, tako da se banana i ovas sjedine u svim delovima. Od dobijenog testa formirajte keksiće, pa ih ređajte na podmazan pleh. Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.


lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar