Lijena žena torta - Recept za sve
početnike, u isto vrijeme i podsjećanje koja bi se torta mogla praviti u
ljetnom periodu, onako brzo i jednostavno, čak ni iznenadni gosti da vam se
najave vi ne ostajete bez dobro i lijepog parčeta torte. Brzo je napravite,
spakujete u frižider i dok se gosti raskomote torta je već spremna i fino
ohladjena za posluženje, a ukus joj je odličan. Sjajan spoj slatkog i
osvežavajuće kiselkastog ukusa.
Sastojci:
500 gr šlaga u prahu
600 ml kisele ( mineralne ) vode
200 gr kisele pavlake ( vrhnje )
300 gr mljevenog keksa
300 gr smrznutih malina ( bilo koje crveno
voće, a ko ne voli može da stavi bananice ili jafa keks )
200 gr eurokrema
Priprema:
Umutiti šlag i kiselu vodu.
Dodati kiselu pavlaku pa sve opet umutiti. Podeliti na 3 dela. U prvi dodati
keks, izmiješati. U drugi dodati maline, izmiješati. U treći dodati eurokrem,
izmiješati. Na tacnu staviti obruč od kalupa umotan u prijanjajuću foliju.
Staviti, oravnati prvi sloj, od keksa, preko staviti sloj od malina, pa treći
sloj od eurokrema. Staviti u frižider ili ako žurite sat – dva u zamrzivač pa
skinuti obruč i dekorisati po želji. Ukoliko nemate obruč sve možete staviti u
jednu šerpu u koju stavite kesu, sloj keksa, malina pa eurokrem. Onda mora da
ide u zamrzivač i kada se stegne duplo okrenuti na tacnu ili sa kesom preneti
na tacnu pa pažljivo izvući ispod kesu. Torta se može posle odmah poslužiti.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar