četvrtak, 28. srpnja 2016.

Recept dana: hrskava piletina sa parmezanom

Neodoljiva hrskava piletina će oduševiti svakoga...


Sastojci
  • 2 kriške starog hleba
  • 1 1/2 šolja rendanog parmezana
  • 2 kašičice origana
  • 1 1/2 kašičica sušenog usitnjenog bosiljka
  • 1 1/2 kašičica iseckanog belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 4 šnicle pilećeg belog mesa
Priprema
Zagrijte rernu na 180 stepeni C. Kriške hljeba usitnite u blenderu i prebacite ih u plitku posudu. Dodajte i šolju parmezana, origano, bosiljak i bijeli luk pa promješajte. Piletinu uvaljajte u smesu sa hlejbom i začinima i poredajte na nauljen pleh. Poprskajte piletinu uljem i pospite preostalim parmezanom (1/2) šolje. Piletinu pecite u zagrijanoj rerni dok sredina mesa ne bude pečena (oko 30 minuta).

Izvor: Stvar Ukusa

Nema komentara:

Objavi komentar