Tržnice i police trgovina prepune su svježih tikvica. Iskoristite ovu
dijetalnu namirnicu te isprobajte novi način za njegovu pripremu u
pećnici.
Sastojci za zapečene tikvice sa sirom:
4 tikvice
65 grama naribanog parmezana
1 žlica češnjaka u prahu
½ čajna žličica soli
1 čajna žličica papra
½ čajne žličice čilija u prahu
1 jaje
100 grama mozzarelle
65 grama sira cheddar
Priprema:
1. Dobro operite tikvice, pa ih naribajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sljube.
2. Prebacite cijelu smjesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscijedite višak tekućine.
3. Stavite smjesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 40 minuta.
4. Na kraju pečenja dodajte naribanu mozzarellu i cheddar, pa ih zapecite još desetak minuta u pećnici.
5. Narežite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.
Izvor: dnevnik.hr
Nema komentara:
Objavi komentar