petak, 10. lipnja 2016.

Kako se prirodnim putem boriti protv celulita??

Želite se riješiti celulita? 
Sve topliji dani najavljuju dolazak ljeta, a to znači da će se većina žena i ove sezone boriti s neuglednom naboranom kožom s celulitom. Ako se spremate da krenute u borbu protiv celulita, evo nekoliko činjenica koje vam mogu pomoći.

Učinkovitosti vode
Konzumiranje vode je najbolji način da poboljšate diureju ili eliminaciju tekućina putem mokraće. Tako se izlučuju toksini i pročišćava se organizam. Preporučuju se 35gr. vode na svaki gram težine, dakle između 1.5 i 2 l vode dnevno za odraslu osobu koja vodi sjedalački način života. Morate piti više vode ako se bavite sportom ili ljeti kada su temperature zraka više. Što više vode bolje izlučivanje toksina. 
 Postoji nekoliko faza celulita, a najbolje vrijeme da se sa njim uhvatimo u koštac jeste još dok je on u prvoj fazi, dok je tkivo čvrsto, zadržavanje tekućine umjereno, i dok se ne osjeća nikakva bol na pritisak i dok se celulit očituje samo kao povećana akumulacija masnoće. Sa godinama celulit se razvija u tzv. mekani: površinski kapilari šire i postaju vidljivi, a cirkulacija usporena i otežana. Koža počinje poprimati tipičan izgled narandžine kore, sa proširenim porama. Kad oboljele stanice otvrdnu stvaraju se vidljivi jastučići na koži, s udubljenjima i čvorićima koji pod pritiskom prstiju znaju boljeti, stigli smo do edematoznog celulita, prave bolesti. 

Kako ga ukloniti?
Isprobali ste skupe kreme kako biste bokove i bedra oslobodili narandžine kore, ali niste zadovoljni rezultatima? Ili ste možda odustali od borbe prtiv ove napasti pripisujući sve majčinim genima? Nema razloga!

Rješenje
Uravnotežite hormone- cink potiče liječenje hormona progesterona, potrebnog za regulaciju razine estrogena. Cinka ima u grahu, školjkama, peradi, jogurtu i vitaminskim tabletama.
Poboljšajte cirkulaciju 
Potaknite sagorijevanje masti i dotok hranjivih tvari vježbanjem jer ono stimulira kapilarne funkcije. Kapilare, naime, nose kisik i hranjive tvari do svake pojedine stanice.

Isperite otrove
Minimalno osam čaša vode na dan, uz obavezno konzumiranje zelenog čaja (najmanje jednom dnevno) i diuretske namirnice kao što su ananas, lubenica, krastavci pomoći će vam da isperete otrove iz tijela. I vlaknaste namirnice također osiguravaju izlučivanje otpadnih tvari.

Obnovite vezivno tkivo
Antioksidansi poput vitamina C i vitamina E najbolja su odbrana vašeg tijela od slobodnih radikala. No i bjelančevine su važne.

Pobijedite nasljednu vezu
Svakodnevne vježbe najbolji su način da spriječite pojavu  nasljednog celulita jer tako potičete sagorijevanje masti u cijelom tijelu i dajete tonus područjima sklonima celulitu.


Nema komentara:

Objavi komentar