Pizza, talijansko nacionalno jelo, popularno je svugdje na svijetu i sigurno ga vole i vaša djeca. Donosimo vam recept koji mogu isprobati i vaši mališani.Malo drugačija verzija omiljenog klasika svidjet će vam se zbog lakoće priprema.
Budući da u današnje vrijeme imamo sve manje slobodnog vremena, kuhanje je jedan od odličnih načina provođenja vremena s djecom. Male
ručice sigurno će uživati u ulozi chefa kuhinje. Pogotovo kada je riječ
o omiljenoj talijanskoj pizzi, no bez tijesta koje treba mijesiti.
SASTOJCI:
250 g špageta od semolina brašna
sol
2 žličice maslinova ulja
6 ploški kvalitetne šunke
5 cherry rajčica
2 mlada luka
1 grančica origana
120 g nasitno naribanog tvrdog sira
ulje za kalupe
Za umak:
1 glavica luka srednje veličine
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja
3 žlice pasirane rajčice
sol
mljeveni papar
1 žličica sušenog origana
Priprema
U visokom loncu zakuhajte dovoljnu količinu vode, dodajte tjesteninu, posolite i kuhajte nepoklopljeno na srednje jakoj vatri (tjesteninu kuhajte prema uputi na pakiranju).
Kad se tjestenina skuha, ocijedite vodu, u cjedilu proplahnite hladnom vodom, pustite da se ocijedi pa umiješajte maslinovo ulje.
Za umak ogulite luk i narežite ga na kockice. Češnjak također ogulite i nasitno nasjeckajte.
U manjoj dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i uz često miješanje pržite dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i pržite još oko 1 minutu (pazite da ne zagori).
Dodajte pasiranu rajčicu razrijeđenu s 5 žlica hladne vode. Posolite, popaprite, dodajte origano, promiješajte i poklopljeno pirjajte oko 5 minuta.
Maknite poklopac i pirjajte još kratko kako bi dio tekućine ispario. Gusti umak maknite sa štednjaka i ostavite da se gotovo sasvim ohladi.
Odvojite 4 ploške šunke, a ostatak narežite na četverokute. Oprane rajčice narežite na ploške. Mladi luk dobro operite, očistite i narežite (i zeleni dio) na tanke kolutiće.
Origano operite, osušite i odvojite listiće. Četiri kalupa za pečenje promjera otprilike 14 cm premažite s malo ulja ili prekrijte papirom za pečenje.
U svaki kalup stavite plošku šunke. U velikoj zdjeli promiješajte špagete, umak, šunku, rajčice, origano i 80 g sira.
Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe i pospite sirom. Mini pizze pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
Potom ih oprezno izvadite na tanjure i poslužite dok su vruće. Fine su i hladne.
Prije kuhanja špagete prvo uzmite u ruku, donji kraj oslonite na radnu površinu, potom ih uhvatite i drugom rukom pa objema rukama zakrenite u suprotnom smjeru.
Tako ih držite iznad lonca s kipućom vodom pa ih pustite (pazite da se ne opeče
Nema komentara:
Objavi komentar